Op zijn 13e begonnen op de tuin-trampoline

Toen ik 13 was, zag ik op YouTube veel filmpjes voorbij komen over freerunnen en raakte heel geïnteresseerd in de sport. Samen met wat vrienden ben ik begonnen met trampolinespringen in de achtertuin. Ook gingen we naar buiten om in speeltuinen salto’s en andere sprongen uit te proberen. Toen zijn we op zoek gegaan naar een freerun-vereniging in de buurt en zo ben ik eigenlijk echt begonnen met freerunnen.

Wat ik zo fijn vind aan freerunning is dat ik er zo lekker mezelf mee kan zijn en al mijn emoties erin kwijt kan. Als ik mij gefrustreerd of iets voel, dan kan ik heerlijk naar buiten om te freerunnen en kan ik dat even uitschakelen.

En nu Freerun-lesgever

Nu geef ik les bij Grip Freerunning en is mijn passie ook tegelijk mijn werk. Freerunning is mijn grote passie en ik vind het dan ook erg leuk om kinderen te zien die ook deze passie hebben en om hun ‘progress’ te zien binnen de sport. Wat ik verder ook zo leuk vind aan het lesgeven, is om kinderen in beweging krijgen met een sport die je eigenlijk werkelijk overal kan doen. Positieve feedback over mij die het meest naar voren komt? Nou, hetgeen wat ik het vaakst van ouders/kinderen te horen krijg, is dat ik heel fanatiek en energiek lesgeef ook dat ik erg mijn best doe om iedereen 1-op-1 begeleiding te geven.

Inspiratiebron

Ik vind Dom Tomato een hele goede freerunner omdat hij alles naar een ander niveau brengt. Hij is een top (Red Bull) atleet, maar traint ook gewoon vaak met mensen die minder goed zijn. Hij blijft altijd dezelfde positieve vibe houden en je ziet op de video’s dat er altijd ook echt zo een goede energie om hem heen hangt. Ik heb veel respect voor hem omdat hij altijd iedereen beter probeert te maken in de sport en daarom is hij een grote inspiratie voor mij.