Freerunning is een erg moderne urban-sport die razend populair aan het worden is. Deze moderne creatieve manier van bewegen komt tegenwoordig steeds vaker als indoor Freerunning clinic voor op het onderwijs. Als u iets leuks en verfrissend voor uw school zoekt, is dit misschien wel wat voor u.

Wij zijn actief als Freerun trainers bij verschillende gymverenigingen en in het onderwijs en hebben zelf dan ook jarenlange ervaring in Parkour/Freerunning. Wij bieden de kinderen gevarieerde, uitdagende lessen aan en leggen de nadruk op veiligheid, lichaamsbeheersing, functionele kracht, vrijheid in beweging en creativiteit. Elk kind kan zich binnen onze lessen/clinics op eigen niveau ontwikkelen, van basis Parkour-technieken tot muursalto’s. Naast het fysieke aspect, komt ook het sociale aspect erg aan bod, dit is iets wat wij erg belangrijk vinden binnen de clinics.

De Freerunning lessen worden in een gymzaal gehouden. Een les bestaat normalerwijze uit 90 minuten, waarbij ook een stevige warming-up en conditioning wordt gehouden met extra aandacht op fysieke en functionele kracht. De Freerunning lessen worden op een didactische manier gegeven waarbij de basistechniek van enorm belang is, maar de creatieve en moeilijkere moves ook aan bod komen.